Appel-kruimelcake



Ingrediënten voor de cake:
125 gram roomboter
80 gram (palm)suiker
40 gram honing
125 gram (spelt)bloem
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
2 eetlepels Griekse yoghurt
snufje zou
3 eieren
3 appels

Ingrediënten voor de kaneelkruimels: 
100 gram roomboter
40 gram (palm)suiker
150 gram speltbloem
1,5 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
snufje gemalen kruidnagel

Bereiding:
Mix de boter met de suiker en de honing tot een romige massa, voeg nu al mixend één voor één de eieren toe en mix een paar minuten goed door. Voeg de bloem, yoghurt, bakpoeder en het zout toe en mix op de middelste stand zo'n 3 minuten goed tot een luchtig beslag ontstaat.
Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen goed in. Schil de appels en snijd in blokjes. Spatel de appelblokjes het beslag en verdeel het cakebeslag in de bakvorm. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
Doe alle ingrediënten voor de kaneelkruimels in de kom en kneed met de handen tot een kruimelig deeg of doe dit met de mixer op een lage stand en houd goed in de gaten tot het gaat kruimelen. Verdeel de kruimels over het cakebeslag. Schuif de cake in de oven voor zo'n 60 minuten.

Dit recept is gedeeltelijk afkomstig uit het boek 'Smakelijck Winter' van Williene Klinck.


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...