Hachee



Ingrediënten (voor 4 personen):
650 gram runderstoofvlees (of varkensstoofvlees)
50 gram roomboter
1 eetlepel speltbloem
zout en peper
6 uien in halve ringen
2 laurierbladen
6 kruidnagels
3 glazen rode wijn


Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper. Laat de roomboter smelten in een stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de uien toe en bak even mee.
Bestrooi de uien en het vlees met speltbloem en bak nog 1 minuut mee. Voeg nu een klein beetje heet water (of bouillon) toe en roer goed om. Voeg vervolgens de rode wijn toe en zoveel water/bouillon tot het vlees net onder staat. Doe de laurier en de kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan op het kleinste pitje op laag vuur.
Zorg ervoor dat er genoeg vocht in de pan blijft en laat het vlees ongeveer 3 uur stoven.