Chicken Tonight



Ingrediënten:
2 uien
2 rode pepers zonder zaadlijst
2 winterwortels
4 stengels bleekselderij
2 rode paprika's,
2 groene paprika's
1 groot blik ananasschijven op sap
4 kipfilets
knoflookpoeder
paprikapoeder
2 el palmsuiker
2 el witte (wijn)azijn
2 potjes tomatenpuree (140 gram)
zout en peper

Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd ook de kipfilet in blokjes. Verhit wat olie op het vuur en bak de blokjes kip rondom bruin. Maak op smaak met zout en peper en paprikapoeder. Voeg de ui en de fijngesneden rode peper toe en maak op smaak met wat knoflookpoeder.
Voeg de wortel, paprika's en bleekselderij toe. Laat dit even stoven zodat de groenten zacht worden. Doe dit met de deksel op de pan, zo'n 10 a 15 minuten. Controleer regelmatig of het niet aanbakt en voeg evt. alvast wat ananassap toe als dat het geval is.

Strooi de palmsuiker over de groenten en bak wat aan. Voeg de wijnazijn toe en wat van het ananassap. Snijd de ananas in kleine stukjes en voeg bij de groenten. Doe nu de tomatenpuree erbij en maak het geheel op smaak met zout en peper en maak de saus tot gewenste dikte met het ananassap.
Serveer met rijst.

Recept afkomstig van Smakelijck