Bosvruchtencrumble




Ingrediënten:
Voor de crumble
- 100 gram bloem
- 50 gram havervlokken
- 100 gram koude boter in blokjes
- 40 gram (riet)suiker

Voor de vulling:
- 400 gram aardbeien, schoon en gehalveerd als het nodig is
- 500 gram bosvruchten (zoals rode bessen, frambozen, bramen, zwarte bessen)
- 80 gram (riet)suiker

Bereiding:
Maak het deeg voor de crumble door met je vingers de bloem te mengen met de havervlokken, de boter en de suiker. Wrijf tot een kruimelig, niet te fijn deeg. Zet het in de koelkast om weer koud te worden. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de aardbeien, de bosvruchten en de suiker. Schep dit mengsel gelijkmatig uit over een ovenschaal en verdeel er het crumble-mengsel over. Bak de crumble in ongeveer 35 minuten gaar. Serveer met lobbig geklopte slagroom of vanille-ijs. De crumble is zowel warm als lauw erg lekker. Het 'sap' onder in de ovenschaal is de volgende dag ook erg lekker door de yoghurt.


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...