Winterse runderstoof



Ingrediënten:
500 gram runderriblappen
25 gram bloem
2 e.l. boter
150 gram spekblokjes
2 grote uien
1 winterpeen
25 gram bruine suiker
1 flesje rode wijn (300 ml)
1 runderbouillontablet
1 blaadje laurier
1/2 pot zoetzure zilveruitjes
peper en zout

Bereiding:
Verdeel de runderriblappen in 4 gelijke stukken. Wentel ze door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de boter in de pan en bak hierin de stukken vlees aan beide kanten bruin in ca. 2 minuten.
Haal het vlees uit de pan en voeg de spekjes toe. Bak deze 5 minuten en voeg de uien (in ringen) en winterpeen (in plakjes) toe. Schep goed om en bak ze een paar minuten mee met het spek.
Doe het vlees terug in de pan samen met de suiker, de wijn, 200 ml heet water, runderbouillontablet en de laurier. Breng aan de kook en laat afgedekt ca. 2,5 uur sudderen op laag vuur. Gebruik eventueel een vlamverdeler om het vuur laag te houden.
Spoel de zilveruitjes onder de kraan en schep de gare riblappen uit de pan en roer de zilveruitjes door de saus. Schep de saus over het vlees. Lekker met rode kool en aardappels.

( I.p.v. runderriblappen kun je ook varkenslappen gebruiken).


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...