Havermoutcake

Ingrediënten:
150 gram bosbessen (kan ook uit de vriezer)
275 gram bloem
200 gram suiker
2 tl. bakpoeder
snufje zout
2 eieren
200 ml volle yoghurt
60 ml zonnebloemolie
75 gram havermoutvlokken (plus wat extra voor decoratie)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een cakeblik in. Meng in een kleine kom de bosbessen met een eetlepel bloem en schud het mengsel om. Dit voorkomt dat de bessen naar de bodem van de cake zakken. Meng in een kom de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom de eieren met de yoghurt en de olie een beetje luchtig. Roer hier nu het bloemmengsel door. Roer als laatste voorzichtig de bosbessen en havermoutvlokken erdoor. Giet het beslag in het cakeblik en bestrooi het met wat extra havermoutvlokken. Bak de cake gaar in 55 minuten of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt.


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...