Witloftaart met drie soorten kaas



Een betere foto volgt de volgende keer...
het was zo lekker dat we vergaten een foto te maken van het hele gerecht!

Ingrediënten
4 grote stronken witlof
100 gram roomkaas (bv. Monchou)
150 gram geraspte belegen of oude kaas
150 gram blauwschimmelkaas
100 gram slagroom
3 eieren
peper en zout
roomboter of olijfolie (om in te vetten)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof als ze lelijk zijn en snijd het onderste stukje eraf. Snijd de witlof in de lengte door en maak nu in de breedte reepjes van de halve stronken. Verdeel de gesneden witlof over een ingevette ovenschaal.
Breek de eieren boven een grote kom en mix deze met de roomkaas en slagroom op een lage stand tot een glad geheel. Strooi de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper (en een klein beetje) zout.
Verdeel dit mengsel over de witlof. Brokkel de blauwe kaas in stukjes en verdeel deze over de schaal. Bak de witloftaart in ongeveer 35 minuten gaar en bruin.


Dit gerecht is een variatie op de witloftaart op het weblog van www.dekeukenvanmartine.nl 


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...