Crumble met fruit



Ingrediënten
50 g bloem
75 g havermoutvlokken
150 g (palm)suiker
100 g zachte roomboter
150 g walnoten, redelijk fijn gehakt
1,5 kg schoongemaakt fruit
½ citroen, uitgeperst



Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst de kruimels. Meng de bloem, de havermout, de suiker en de boter in een grote mengkom en roer met een vork totdat er allemaal kleine klontjes zijn. Roer er nu de walnoten door. Verdeel het kruimelmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven tot de kruimels mooi goudbruin en krokant zijn; dat duurt zo’n twintig minuten. Doe het schoongemaakte fruit in een mooie ovenschaal en roer er het citroensap en eventueel nog wat suiker door. Zet de schaal in de oven tot het fruit redelijk zacht gekookt is (twintig tot dertig minuten) en haal de schaal uit de oven. Roer de kruimels los en verdeel ze over het hete fruit. Serveer direct (eventueel met een bolletje vanille-ijs).

Heb je te veel kruimels? Je kunt ze nog een week bewaren in een afgesloten vershouddoosje, om te gebruiken voor een tweede crumble of voor over de yoghurt. Gebruik diepvriesfruit direct uit de vriezer en houd een iets langere kooktijd in de oven aan. Eventueel kun je naar smaak iets meer suiker toevoegen.