Chocolade-spiraalkoekjes



Ingrediënten:
200 gram speltbloem of -meel
100 gram (kokosbloesem) suiker
1 ei
100 gram roomboter
snufje zout
vanillemerg van een half vanillestokje
1 flinke eetlepel cacaopoeder

Bereiding:
Kneed alle ingrediënten, behalve de cacao, tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Kneed door één helft de cacaopoeder. Leg beide degen even te rusten in de koelkast. Rol beide degen uit tot een vierkante lap. Leg ze op elkaar en duw het deeg iets aan. Rol de degen nu voorzichtig op tot een rol. Leg dit ongeveer een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd dunne plakjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Bak de koekjes in 10 minuten gaar en knapperig.

(Dit recept is in grote lijnen overgenomen uit het boek 'Zoet' van Williene Klinck)