Hartige Quiche



Ingrediënten:
125 gram spekblokjes
125 gram hamblokjes
250 gram champignons
150 gram geraspte oude kaas
4 eieren
150 gram slagroom
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne halve ringen. Veeg het vuil van de champignons en snijd ze in kleine blokjes.
Bak in een hapjespan op middelhoog vuur de spekjes uit. Voeg de ui toe en fruit deze even mee. Doe vervolgens ook de gesneden prei en champignons erbij. Bak alles totdat de groenten gaar zijn en er geen overtollig vocht meer is. Roer nu de hamblokjes door het mengsel.Voeg peper en zout naar smaak toe. (Wees voorzichtig met zout, de ingrediënten zijn namelijk al zout.)
Schep het mengsel nu in een (ingevette) ovenschaal.

Breek in een kom de eieren en klop ze, samen met de slagroom tot een luchtig mengsel. Roer 50 gram kaas door het eimengsel en verdeel het over de schaal. Draai de schaal voorzichtig een beetje rond zodat het ei overal tussen kan lopen. Verdeel nu de rest van de kaas over de quiche.
Bak de quiche in 40 minuten bruin en gaar en laat hem iets afkoelen voordat je hem uit de vorm verwijdert.


Tip: Deze quiche kan zowel koud als warm geserveerd worden!