Gehaktbrood in bladerdeeg



Ingrediënten: (voor 2 broden)
10 plakjes bladerdeeg
2 uien
2 theelepels nootmuskaat
1/2 theelepel kaneel
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
600 gram gehakt
zout
peper
1 ei
10 plakken rauwe ham
3 eetlepels sesamzaad

Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel de uien en snipper ze. Meg de ui met de nootmuskaat, kaneel en het paprikapoeder door het gehakt. Breng verder op smaak met zout en peper.
Splits het ei en klop het eiwit en de eidooier los. Rol de plakken bladerdeeg iets uit en laat 2x3 plakken elkaar iets overlappen. Druk de randen goed aan. Bestreek de deeglappen met het eiwit. Verdeel 3 plakken ham over elke deeglap en verdeel daarna het gehakt over de deeglappen. Houd de randen vrij. Bedek het gehakt met de rest van de ham en de overige deeglappen. Maak mooie randen en laat de strudel ong. 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de strudels met eidooier en met het sesamzaad.
Laat de gehakstrudels midden in de over in ca. 50 minuten gaar en goudbruin worden. (Wanneer je 1 strudel per keer bakt, is 30 minuten voldoende).