Rauwe witlofsalade



Ingrediënten:
5 grote stronken witlof
3 eetlepels mosterd
3 eetlepels mayonaise
6 grote augurken
15 zilveruitjes
3 eetlepels honing
100 gram walnoten
3 (hardgekookte) eieren
zout en peper
6 eetlepels volle of Griekse yoghurt

Bereiding:
Kook de eieren (hard) en laat deze afkoelen. Snijd de augurken en zilveruitjes in kleine stukjes. Hak de walnoten in kleine stukjes in de keukenmachine en snijd de afgekoelde eieren in kleine stukjes. Voeg de eieren en de gehakte noten toe aan de augurken en uitjes.
Meng in een ander bakje de yoghurt, mayonaise, mosterd en honing. Voeg deze dressing toe aan het andere mengsel.
Verwijder uit de witlofstronken het harde, middelste deel en snijd de stronken in kleine reepjes.
Schep de rauwe witlof voorzichtig door het mengsel.
Voeg peper en zout naar smaak toe.


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...