Bietenstamppot



Ingrediënten:
2 kilo aardappels
800 gram rode bieten (voorgekookt)
2 uien
2 appels
200 cc melk
Peper en zout
600 gram (runder)gehakt
1 ei
4 eetl. paneermeel
1 eetl. gehaktkruiden
1 scheutje ketjap

Bereiding:
Schil de aardappels, snijd ze, doe ze in een pan en breng ze aan de kook in een klein laagje water. Laat de aardappels een half uurtje zachtjes doorkoken totdat ze goed zacht zijn.
Maak intussen gehaktballetjes van het gehakt, de kruiden, het ei, scheutje ketjap en de paneermeel. Bak de gehaktballetjes in de koekenpan.
Pel de uien en snipper ze. Fruit de uien in ca. 5 minuten. Schil daarna de appels en snijd deze in blokjes. Voeg de bieten en de appelblokjes aan de gefruite uien toe en verwarm dit circa 7 minuten goed mee.
Verwarm de melk in een steelpannetje. Haal de aardappels van het vuur, giet ze af en stamp ze tot een puree samen met de warme melk. Voeg de bieten met de uien en de appel toe aan de puree. Voeg peper en zoet naar smaak toe en meng het geheel goed. Warm het goed door en serveer de gehaktballetjes bovenop de bietenstamppot.
Lekker met een beetje mayonaise erbij!


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...