Oma's appeltaart



Ingrediënten:
zakje vanillesuiker
boter en paneermeel voor de vorm
250 gr. boter
250 gr. suiker
250 gr. (spelt)bloem
5 eieren
1/2 theel. bakpoeder
100 gr. rozijnen
2 theel. kaneel
800 gr. zure, stevige appels

Bereiding:
Vet een springvorm van ca. 26 cm met boter in. Bestrooi deze met paneermeel.
Schil de appels en snijd ze in partjes. Meng de partjes met de (gewelde) rozijnen, het kaneel en de vanillesuiker. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de boter met de suiker tot een romig mengsel. Doe één voor één de eieren erbij en voeg één eetlepel bloem toe. Voeg de overige bloem met het bakpoeder toe (let op: eerst zeven) en mix dit door de eiermassa.
Doe de helft van het deeg in de springvorm. Leg het appelmengsel dakpansgewijs op het deeg, totdat de hele oppervlakte bedekt is. Spreid dan het overige deeg erop en strijk dit met een pannenlikker glad.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 60 minuten gaar.
Laat de taart afkoelen en bestrooi deze eventueel met poedersuiker.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...