CupcakesIngrediënten (voor 10-12 stuks):
125 gr. zelfrijzend bakmeel (natuurwinkel of bloem met bakpoeder)
125 gr. roomboter
125 gr. witte basterdsuiker
 2 eieren
 1 zakje (of 1,5 eetlepel zelfgemaakte) vanillesuiker
 2 a 3 el melk


Bereiding:
Mix alle ingrediënten (uitgezonderd de melk) met een mixer tot een glad geheel. Voeg nu de melk toe en mix het beslag een paar minuten goed door. Gebruik voor cupcakes altijd een muffinpan. Doe hierin de cupcakepapiertjes en schep er 1 flinke eetlepel beslag in. Schuif de cupcakes in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 18 à 20 min. Test met een prikker of ze gaar zijn.

Tips:
*Afgekoeld kun je de cupcakes vullen. Doe hiervoor een lekkere vulling (bijv. Zwitserse room) in een poffertjesspuit. Spuit nu vulling in de cupcakes op de gewenste plaatsen. Dit kan 1x maar ook 3 of 5 keer bijvoorbeeld.
*Je kunt de cupcakes ook besmeren of bespuiten met botercrème. Botercrème maak je van gelijke delen roomboter en poedersuiker. Dus 250 gr. roomboter met 250 gram poedersuiker. Dit mix je ong. 10 minuten tot een mooie romige massa. Dit kun je op smaak brengen met een paar eetlepels aardbeien of frambozenjam.
*Je kunt ook frambozen of bosbessen toevoegen aan de cupcakes. Je kunt deze bevroren door het beslag roeren of ze in het beslag duwen/strooien als deze al in de vormpjes zitten. Op deze manier kun je ook stukjes pure chocolade toevoegen.
*Als je bovenstaande hebt gedaan kun je de cupcakes ook serveren als dessert met bijv. een frambozen of bosbessensaus. Verwarm dan het fruit in een pannetje, breng op smaak met (gelei)suiker en serveer dit bij de cupcakes.