Bonenschotel met salami





Ingrediënten:
1 1/2 eetl. (olijf)olie
2 salamiworstjes (250 g) in blokjes (of 1 cervelaatworst 500 g)
1 grote ui, fijngesnipperd
1 gele paprika, schoon en in reepjes
2 blikken chilibonen (425 g) of kidneybonen met 1 1/2 theelepel chilipoeder
2 blikken tomatenblokjes of 8 verse tomaten
2 blikken mais (300 g)

Bereiding:
Verhit de olie in een grote wok. Bak de salamiblokjes/cervelaatblokjes hierin tot ze bruin beginnen te kleuren. Schep de uisnippers en de paprikareepjes erbij en bak ze tot de uisnippers beginnen te kleuren.
Roer nu de chilibonen of kidneybonen met chilipoeder, de tomatenblokjes met aanhangende saus en de mais door dit mengsel. Laat dit geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer er eventueel sla bij.