Stamppot van paksoi

Ingrediënten:
2 kg (zoete) aardappels, geschild, in blokjes
200 ml warme melk
4 eetl. boter
500 gram magere spekblokjes
2 uien, fijngesneden
6 eetl. ketjap manis
3 stronken paksoi, gewassen en fijngesneden

Bereiding:
Kook de aardappels gaar in water (met zout). Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm. Bak de magere spekblokjes uit tot ze krokant zijn. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten. Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen.
Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uien-jus bij.


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...