Preisoep




Ingrediënten:
2 el olijfolie
4 dikke preien
1 of 2 groentebouillonblokjes (of vlees- of kip)
250 - 500 ml water (beetje afhankelijk van de hoeveelheid prei)

Bereiding:
Was de prei en snijd hem in grove stukken. Ook het donkergroene deel van de prei kan erbij.
Verhit de olie in een grote soeppan en roerbak de prei een paar minuten. Schep af en toe om.
Doe het water en het bouillonblokje erbij en laat 15 minuutjes pruttelen zodat de prei goed gaar wordt.
Gebruik een staafmixer om de preisoep glad te maken. Voeg nog wat extra water toe als je de soep te dik vindt. Een extra bouillonblokje of extra peper en zout naar smaak toevoegen.

Tips:
  • Vervang de prei door courgette of broccoli
  • Voeg een bakje roomkaas (boursin of iets dergelijks toe aan de soep, vlak voordat je hem pureert)
  • Doe blokjes ham, reepjes kipfilet of zalmsnippers in de kom voordat je de soep erop schept.
  • Bak met de prei een flinke eetlepel mosterd mee
  • Bak met de prei een flinke eetlepel kerriepoeder mee



Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...