Indische gehaktschotel



Ingrediënten:
8 eetl. zonnebloemolie
600 gram gehakt
300 gr taugé
2 rode paprika's
2 blikjes tomatenblokjes (400 g) of 4 verse tomaten
4 eetl. pindakaas met stukjes noot
6 eetl. ketjap manis
1,5 kg aardappels in schijfjes (voorgekookt)
200 g seroendeng

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 4 eetl. olie in een wok. Bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de gesneden paprika's en de taugé toe en bak deze 4 minuten mee. Meng de tomaat, pindakaas, ketjap en peper naar smaak erdoor. Schep het gehakt-groentenmengsel in de ovenschaal.
Verdeel de aardappelschijfjes over het mengsel. Meng de seroendeng met de rest van de olie en verdeel dit over de aardappelschijfjes. Bak de schotel in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...