Appeltoetje met noten



Ingrediënten:
1 citroen
4 eetlepels suiker
1 theelepel speculaaskruiden
4 appels (maakt niet uit welk soort)
250 gram notenmelange (bijvoorbeeld hazelnoten of walnoten)
1/2 liter vanillevla


Bereiding:
Pak een mengkom en rasp hier de citroenschil in. Pers de citroen uit en doe het sap met de suiker en de speculaaskruiden erbij. Blijf net zolang roeren tot de suiker is opgelost.
Was en schil de appels, snijd het klokhuis eruit en snijd de appels in schijfjes. Meng de appelschijfjes met het citroenmengsel.
Hak de noten in grove stukken, meng de helft van de noten met het appelmengsel.

Pak nu een paar schaaltjes of een paar diepe borden, schep in het midden wat van het appelmengsel, schenk de vanillevla er omheen en strooi tot slot de rest van de noten over de vanillevla.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...